E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14992
Lasīšanai: 2 minūtes

Maksimālā piemaksa par pašvaldības darbinieka aizvietošanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. augustā, 2018
Liene

Vai kādos Ministru kabineta noteikumos ir noteikts, cik mēnešus pašvaldības darbinieks var saņemt piemaksu par papildu darba veikšanu (gan aizvietošanu, gan par darbu, kas nav iekļauts amata aprakstā)? Tiek aizvietots kolēģis viņa prombūtnes laikā, par to saņemta piemaksa, bet citā mēnesī tiek noteikts veikt papildu darbu, par ko arī noteikta piemaksa, – vai ir kāds limits šīm piemaksām daudzuma un regularitātes ziņā?

A
atbild:
21. augustā, 2018
Valsts kanceleja
Ineta Artemjeva, Valsts pārvaldes politikas departamenta Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas konsultante

Gan valsts, gan pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības noteikšanā piemērojamas ir Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma normas. 

Atlīdzības likuma 14. panta pirmā un otrā daļa nosaka piemaksas maksimālo apmēru – 30% no mēnešalgas, ja amatpersona (darbinieks) papildus saviem tiešajiem amata (darba, dienesta) pienākumiem aizvieto prombūtnē esošu amatpersonu (darbinieku), pilda vakanta amata (dienesta, darba) pienākumus vai papildus amata aprakstā noteiktajiem pienākumiem pilda vēl citus pienākumus. 

Ja amatpersonai (darbiniekam) vienlaikus ir noteiktas vairākas iepriekš minētās piemaksas, kā Jūsu minētajā gadījumā – gan par aizvietošanu, gan citu papildu darbu, tad to kopsumma nedrīkst pārsniegt 30% no mēnešalgas. Atlīdzības likums nenosaka ierobežojumus piemaksas noteikšanas ilgumam. Vienlaikus ir izvērtējams, ja amatpersona (darbinieks) ilgstoši papildus amata aprakstā noteiktajiem pienākumiem pilda vēl citus pienākumus, vai šie papildus veicamie pienākumi nebūtu iekļaujami attiecīgās amatpersonas (darbinieka) amata aprakstā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas