E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14935
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Vai var saņemt atkārtotu izziņu par asins nodošanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. jūlijā, 2018
Kaspars

Labdien!
Vai ir iespējams saņemt izziņu par nodotajām asinīm par 2017./2018. gadu?

A
atbild:
24. jūlijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Kā LV portālam norādīja Valsts asinsdonoru centra (VADC) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Bergmane, atkarībā no tā, kādam nolūkam izziņa nepieciešama, ir vairākas iespējas.

Pirmkārt, ja vēlaties saņemt oficiālu izziņu no VADC par asins ziedošanas reizēm 2017. un 2018. gadā, ir jāraksta iesniegums, adresēts VADC direktorei, kurā ir norādīts vārds, uzvārds, personas kods, konkrētais periods, par kuru vēlas uzzināt asins ziedošanas reižu skaitu.

Ja nav nepieciešama oficiāla izziņa, šo informāciju arī var uzzināt jebkurā no asins ziedošanas vietām. Tādā gadījumā ir jādodas pie donoru reģistratores, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāpastāsta, kādu informāciju vēlaties iegūt.

Savukārt, ja vēlaties izmantot savas tiesības uz apmaksātu atpūtas dienu saskaņā ar Darba likuma 74. pantu, bet izziņa, kuru izsniedz pēc asins ziedošanas, ir nozaudēta, jāraksta iesniegums, adresēts VADC direktorei, kurā ir norādīts vārds, uzvārds, personas kods, lūgums izsniegt izziņas dublikātu par asins vai asins komponentu nodošanu konkrētā datumā. Ja nav zināms konkrēts datums, ir nepieciešams iesniegums VADC direktorei, lai uzzinātu datumu, kurā asinis ir ziedotas konkrētā periodā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 2 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas