E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14933
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1
1
1

Par skaitītāja rādījumu nodošanu var runāt ar pārvaldnieku

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. jūlijā, 2018
Giņa

Labdien! Īrējam dzīvokli no pašvaldības, un kopējo ūdens skaitītāju ierīkoja mūsu dzīvoklī, un katru mēnesi pārvaldnieks nāk un noraksta skaitītāja rādījumu. Vai tam tā jābūt? Gribētu savu skaitītāju, pati nodot rādījumus un kopējo izņemt no dzīvokļa, lai nepiederoši cilvēki nestaigā.

A
atbild:
07. augustā, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš skaidro: “Kā saprotams no informācijas, runa ir par kopējo skaitītāju mājas ievadā, kontrolskaitītāju, lai salīdzinātu tā datus ar pakalpojuma sniedzēja komercuzskaites mēraparāta rādījumiem. Pirmkārt te jāskatās īres līgums – ja tur teikts, ka dzīvoklī ir šāds kopīpašumā esošs skaitītājs un pārvaldnieks nāk un fiksē rādījumus, tad šie nosacījumi pilnīgi noteikti ir jāievēro. Jāņem arī vērā, ka gan dzīvokļa īrniekam, gan īpašniekam ir jānodrošina pārvaldnieka piekļuve ūdens patēriņa skaitītājiem un to rādījumu nolasīšana.”

Ministru kabineta noteikumu Nr. 1013 “Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 10. punktā ir noteikts: “Pārvaldniekam vai tā pilnvarotai personai ir tiesības pārbaudīt atsevišķajā īpašumā uzstādīto ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus, darbību un plombu tehnisko stāvokli.”

Tomēr arī īrēta dzīvojamā telpa ir privāta platība, kurā svešu cilvēku regulāra ierašanās var radīt neērtības, un V. Peipiņš tādēļ ieteic runāt ar pārvaldnieku, ka īrnieki paši vēlētos nodot skaitītāja rādījumus. Iespējams, var vienoties arī par to, ka kopējo skaitītāju tomēr uzstāda ārpus dzīvokļa teritorijas. Taču jautājums risināms tikai tiešās sarunās ar mājas pārvaldnieku.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas