E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14932
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Tiesā noteiktu paternitāti nevar apstrīdēt

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. jūlijā, 2018
Daina

Labdien! Man ir tāds jautājums. Aprīlī puisis atzina bērnus tiesā par saviem, no DNS viņš atteicās nu jau divgadīgajai meitiņai. Tagad kopā vairs neesam, par bērniem viņš nerūpējas. Sakārtoju dzimšanas apliecības un, protams, iesniedzu UGF iesniegumu, lai saņemtu uzturlīdzekļus. Viņš, kā padzirdēja, tā pēkšņi rakstīšot sūdzību, meita pēkšņi nav viņa, prasīšot DNS utt. Vai viņš tagad var ko iesākt, lai bojātu man dzīvi un vilktu visu garumā?

A
atbild:
23. jūlijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Personai ir jāapzinās, ka lēmums atzīt paternitāti bērnam, nepārbaudot bērna bioloģisko izcelsmi, ir bijis ļoti nopietns apzināts lēmums, kas nozīmē visu vecāka tiesību un pienākumu, tai skaitā arī šī bērna uzturēšanas pienākuma, uzņemšanos, un šis pienākums nebeidzas, ja bērns vairs nedzīvo kopā ar vienu vai abiem dzimšanas apliecībā ierakstītiem vecākiem.

Lai nebūtu tā, ka vienu dienu persona grib būt tētis bērnam, bet otrā – pārdomā, atbilstoši Civillikuma 159. pantā noteiktajam paternitāti, kas noteikta ar likumīgā spēkā stājušos tiesas spriedumu, nevar apstrīdēt. Ierakstam par tēvu dzimšanas apliecībā ir tiesiska nozīme un bērna bioloģiskā izcelsme šajā gadījumā vairs nav izšķiroša.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas