E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14919
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darbnespējas gadījumā ikgadējo atvaļinājumu pārceļ vai pagarina

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūlijā, 2018
Aivita

Man ir piešķirts ikgadējais atvaļinājums – 2 nedēļas, atvaļinājuma otrajā nedēļā esmu atvērusi A slimības lapu. Vai darba devējs ir tiesīgs anulēt atvaļinājuma otro nedēļu no brīža, t.i., datuma, kad atvērta slimības lapa, liekot atgriezties darbā pēc slimības lapas beigām, nepiedāvājot pagarināt atvaļinājumu? Uz manu jautājumu, vai man tiks pagarināts atvaļinājums, atbildēja, ka netiks, jo nav, kas strādā.

A
atbild:
07. augustā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Atvaļinājums darbiniekam ir piešķirts konkrēta perioda ietvaros. Darba likuma 150. panta 6. daļa paredz iespēju darbinieka pārejošas darbnespējas gadījumā ikgadējo atvaļinājumu pārcelt vai pagarināt.

Jums būtu darba devējam jāraksta iesniegums, norādot, vai vēlaties atvaļinājumu pārcelt vai par darbnespējas laiku pagarināt.

Ja iesniegumā norādīsiet, ka vēlaties atvaļinājumu pagarināt, tad tas pagarināsies par slimības dienu skaitu, pieskaitot tās pēdējai atvaļinājuma dienai. Darbiniekam ir tiesības prasīt tik atvaļinājuma dienas, cik bija darbnespējas dienu. Darba devējam nav tiesību šādu lūgumu noraidīt.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas