E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14915
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Karsto ūdeni piegādā visai mājai kopumā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūlijā, 2018
Anita

Vai Rīgas namu pārvaldnieks ir tiesīgs atslēgt karsto ūdeni visai mājai, ja mājā ir parādnieki? Kāpēc netiek risināts jautājums konkrēti ar parādniekiem? Kāpēc cieš tie, kuri ir godīgi nomaksājuši visus rēķinus?
Paldies!

A
atbild:
02. augustā, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
  1. Karsto ūdeni mājai neatslēdz SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP), bet gan pakalpojuma sniedzējs SIA “Rīgas siltums”.
  2. “Rīgas siltums” nenodrošina ar karsto ūdeni atsevišķus dzīvokļa īpašumus, bet visu māju kopumā. Ja RNP parādnieku dēļ nav visā pilnībā norēķinājies par saņemto pakalpojumu, uzņēmums to pārtrauc piegādāt.
  3. Protams, šāda kārtība nav taisnīga pret tiem iedzīvotājiem, kuri apzinīgi apmaksā visus rēķinus. Acīmredzot pirmām kārtām pārvaldniekam ir aktīvāk jānodarbojas ar parādu piedzīšanu no neapzinīgajiem dzīvokļu īpašniekiem. Taču, ja kāds dzīvokļa īpašnieks ir uzkrājis ļoti lielu parādu, tādējādi apdraudot ne tikai karstā ūdens, bet arī siltuma padevi mājai, kas var radīt bojājumus visas ēkas inženiertehniskajiem tīkliem (jo tehniski siltuma apgādi vienam dzīvoklim pārtraukt nav iespējams), kā liecina tiesu prakse, pakalpojuma sniedzējs, šajā gadījumā “Rīgas siltums”, tomēr var iesniegt tiesā prasību pret konkrētu parādnieku par parāda piedziņu. Tas izriet gan no Civillikuma panta (un citiem), gan Dzīvokļa īpašuma likuma 10. panta 3. punkta, kas nosaka, ka dzīvokļa īpašniekam ir pienākums norēķināties par saņemtajiem pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu (piemēram, apkure, aukstais ūdens, kanalizācija, sadzīves atkritumu izvešana). Taču tādā gadījumā ir vajadzīga aktīva ieinteresētība parādu piedzīšanā.
Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas