E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14901
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Nodokļa atvieglojums ir par bērnu un nestrādājošu laulāto

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2018
Inta

Labdien! Tiesiskais regulējums nosaka, ka IIN maksātājs varēs piemērot nodokļa atvieglojumu 200 eiro mēnesī arī par nestrādājošu laulāto, ja, piemēram, laulātā apgādībā ir bērns līdz 3 gadu vecumam. Vai frāze "laulātā apgādībā ir bērns līdz 3 gadu vecumam" nozīmē, ka šim bērnam oficiāli ir jābūt apgādībā sistēmā vai arī, ja, piemēram, laulātais ir bērnu kopšanas atvaļinājumā, taču strādājošais laulātais jau saņem nodokļa atvieglojumus arī par bērnu? Vai apgādībā uz nodokļu atvieglojumiem laulātajam var būt gan nestrādājošais laulātais, kurš ir bērnu kopšanas atvaļinājumā, gan šis aprūpējamais bērns līdz 3 gadu vecumam?

A
atbild:
24. jūlijā, 2018
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

No š.g. 1. jūlija strādājošais laulātais var izmantot nodokļa atvieglojumu gan par bērnu, gan par nestrādājošu laulāto. Līdz šim apgādībā varēja paņemt un izmantot nodokļa atvieglojumu tikai par bērnu. Tagad apgādībā var paņemt arī laulāto, kurš nesaņem ar nodokli apliekamus ienākumus, piemēram, atrodas bērna kopšanas atvaļinājumā. Taču šajā gadījumā ir izņēmums – ja laulātais ir mikrouzņēmuma darbinieks, tad viņš šo normu piemērot nedrīkst.

Plašāka informācija šeit: https://www.vid.gov.lv/lv/var-sanemt-iedzivotaju-ienakuma-nodokla-atvieglojumu-par-nestradajosu-laulato-ar-bernu-0

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas