E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14889
Lasīšanai: 2 minūtes

Kur meklēt palīdzību, ja noslēgta fiktīva laulība ārzemēs

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2018
Izmisums

Sveicināti! Es vēlētos uzzināt, vai ir iespējams šķirt laulību, kas ir fiktīva? Un cik ilgā laikā tas notiek? Ar ko man sākt? Esmu Īrijā, un juriskonsulti saka, ka nevar šķirt var atšķirt mūs. Esmu lielā izmisumā, nezinu, ar ko sākt, kur griezties pēc palīdzības. Kādi dokumenti vajadzīgi, lai šķirtu laulību? Mēs nedzīvojam kopā kopš laulības dienas un esam laulāti 9 mēnešus.

A
atbild:
20. jūlijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Fiktīvu laulību gadījumā ir divi veidi, kā laulību izbeigt, – atzīt to par neesošu vai šķirt tiesā kā jebkuru laulību. Tas ir iespējams! Šajā situācijā pēc palīdzības aicinām vērsties biedrībā “Patvērums “Drošā māja””, kas ir viens no diviem Latvijas valsts apmaksātiem sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniedzējiem cilvēktirdzniecības upuriem.

Biedrība nodrošina 24/7 uzticības tālruni cilvēku tirdzniecības mazināšanai: (+371) 28612120. Zvanot uz šo tālruni, ikviens interesents var saņemt informāciju par nepieciešamo rīcību konkrētajā situācijā un izmantot to kā vienu no resursiem, ja ir nepieciešama palīdzība cilvēku tirdzniecības gadījumos Latvijā vai ārvalstīs.

Saņemt padomu par palīdzību konkrētā ārkārtas situācijā iespējams, zvanot pa tālruni Ārlietu ministrijas Konsulārajam departamentam +371 67016364 vai ārpus darba laika Konsulārā departamenta dežurantam pa tālruni +371 26337711, kā arī rakstot uz e-pastu: palidziba@mfa.gov.lv.

Plašāka informācija par palīdzības iespējām var iegūt: http://cilvektirdznieciba.lv/lv/kur-meklet-palidzibu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas