E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14888
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Citu personu iemitināšanai īrētā dzīvoklī nepieciešama izīrētāja piekrišana

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2018
Ieva

Labdien! Vēlos kļūt par pašnodarbināto personu, taču saimniecisko darbību vēlos veikt dzīvoklī, kas ir domes īpašums. Turklāt līgumu par dzīvokļa izīrēšanu dome noslēdza ar mana līgavaiņa brāli. Viņš pats šajā dzīvoklī negrib dzīvot, tāpēc deva iespēju mums šeit dzīvot, kam piekritām. Kā man rīkoties, lai reģistrētu savas saimnieciskās darbības vietu?

A
atbild:
06. augustā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai nodokļu maksātājs varētu reģistrēt saimnieciskās darbības veikšanas vietu nekustamajā īpašumā, kurš ir citas personas īpašumā, tam ir pienākums saņemt dzīvokļa īpašnieka rakstisku piekrišanu nodokļu maksātāja (īrnieka) saimnieciskās darbības veikšanas vietas reģistrācijai attiecīgajā dzīvokļa īpašumā.

Ja cilvēks nav ierakstīts īres līgumā, viņš nedrīkst deklarēties pašvaldības dzīvoklī.

Likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 28.6 pantā (Dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšana sakarā ar dzīvojamās telpas nodošanu nelikumīgā apakšīrē vai nelikumīgu dzīvošanu tajā) noteikts: ja īrnieks bez izīrētāja piekrišanas dzīvojamo telpu ir nodevis apakšīrē vai arī tajā bez izīrētāja piekrišanas dzīvo šā likuma 9. panta piektajā daļā minētās personas, izīrētājs var izbeigt dzīvojamās telpas īres līgumu, izliekot īrnieku kopā ar viņa ģimenes locekļiem un citām personām bez citas dzīvojamās telpas ierādīšanas.

Šā panta piektā daļa nosaka: citu personu iemitināšanai īrnieka īrētajā dzīvojamā telpā nepieciešama izīrētāja, īrnieka un visu tajā dzīvojošo īrnieka pilngadīgo ģimenes locekļu piekrišana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas