E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14842
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Par mājas sadalīšanu dzīvokļu īpašumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. jūlijā, 2018
Elīna

Kā notiek kopīpašuma (trīs un vairāku dzīvokļu dzīvojamās mājas) sadalīšana dzīvokļa īpašumos?

Zemesgrāmatā ir zeme ar būvi kā domājamās daļās sadalīts īpašums. Katra kopīpašnieka zemesgrāmatā ir ieraksts par domājamo daļu apmēru, kas pieder (šajā gadījumā domājamo daļu apmērs sakrīt ar konkrētā dzīvokļa platību), un ierakstīts dzīvokļa, kurš kopīpašniekam ir lietojumā, numurs. Visi kopīpašnieki esam vienojušies, ka šādā īpašuma sadalīšanā esam ieinteresēti.

Ja papildus šādai kopīpašuma dalīšanai dzīvokļa īpašumos ir vēlme lielos dzīvokļus sadalīt mazākos, kurā posmā to iespējams izdarīt? Vēl esot kopīpašumā, vai brīdī, kad kopīpašums izdalīts dzīvokļa īpašumos?

Vai kopīpašuma gadījumā pietiek ar visu kopīpašnieku piekrišanu pārbūvei, kas paredz attiecīgas izmaiņas, pārbūves īstenošanu, saskaņojot to ar būvvaldi atbilstoši attiecīgajiem normatīvajiem aktiem, un pēc fiziskas dzīvokļa sadales dabā ar kopīpašnieku piekrišanu pārdot tikai atdalīto dzīvokli no mana kopīpašuma daļas, tādējādi mainot kopīpašnieku skaitu?

A
atbild:
28. augustā, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Izsmeļoša informācija par daudzdzīvokļu mājas sadalīšanu dzīvokļu īpašumos rodama LV portāla skaidrojumā “Mājas sadalīšana dzīvokļa īpašumos”. Par šo procedūru ziņas ir ievietotas arī Valsts zemes dienesta mājaslapā.

Nav iespējams sniegt konkrētus padomus saistībā ar kopīpašumā esošo dzīvokļu pārbūvi un sadalīšanu mazākos, neiepazīstoties ar dokumentāciju un nezinot faktiskos apstākļus, vai tas vispār reāli ir iespējams. Lai tiktu skaidrībā ar daudzajiem jautājumiem, ieteicama profesionāla jurista konsultācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas