E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14833
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
2
2

Traktortehnikas vadītāja apliecību nav iespējams atgūt pirms soda termiņa beigām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūlijā, 2018
Jānis

Vai pastāv kāda iespēja atgūt traktora vadītāja apliecību, lai varētu pilnvērtīgi strādāt, ja liegums ir spēkā vēl vienu gadu?

A
atbild:
12. jūlijā, 2018
Linda Balode
LV portāls

Normatīvie akti neparedz iespēju atņemtās traktortehnikas vadītāja tiesības atgūt pirms soda termiņa beigām.

Ministru kabineta noteikumu Nr. 1123 “Traktortehnikas vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas, kā arī traktortehnikas vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība” 43. punkts nosaka, ka pēc traktortehnikas vadīšanas tiesību atņemšanas termiņa beigām, lai atjaunotu traktortehnikas vadītāja tiesības, persona:

  • uzrāda medicīnisko uzziņu par kārtējo veselības pārbaudi un kārto teorētisko eksāmenu un vadīšanas eksāmenu, ja saskaņā ar pārkāpumu uzskaites punktu sistēmu bijis noteikts transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums uz vienu gadu;
  • aģentūras nodaļā iesniedz medicīnisko uzziņu par pirmstermiņa veselības pārbaudi un kārto teorētisko eksāmenu un vadīšanas eksāmenu, ja traktortehnikas vadīšanas tiesības bijušas atņemtas par transport­līdzekļa vadī­šanu alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo vai citu apreibinošo vielu iespaidā.

Savukārt minētie eksāmeni jākārto šādā apjomā:

  • ja persona iepriekš ieguvusi tiesības vadīt tikai vienas kategorijas traktortehniku – šīs kategorijas traktortehnikai atbilstošo teorētisko eksāmenu un vadīšanas eksāmenu;

ja persona iepriekš ieguvusi tiesības vadīt vairāku kategoriju traktortehniku – pēc izvēles tikai vienai no iepriekš iegūtajām kategorijām atbilstošo teorētisko eksāmenu un vadīšanas eksāmenu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas