E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14818
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Svarīgs ir dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2018
Laura

Ir sekojoša situācija: nama, kurā katram dzīvoklim ir savs īpašnieks, apsaimniekošanu veic nolīgta juridiska persona. Pēdējā gada laikā man (visticamāk arī pārējiem dzīvokļu īpašniekiem) tiek piestādīts rēķins, kurā ir norādīta summa par veicamajiem remontdarbiem autostāvvietai. Summa ir 20 EUR. Respektīvi, lielāko rēķina daļu man sastāda šī summa.

Man nav automašīnas, man nav arī izsniegta speciālā atļauja, ar kuru es varētu novietot a/m norādītajā autostāvvietā, ja man vispār tāda būtu, kā arī pagalmā īsti nav nemaz stāvvietas (vismaz manā izpratnē).
Automašīnas tiek novietotas pagalma ceļa malās un zālienā.
Vai ir kāda iespēja atteikties no šīs maksas, it sevišķi, ja es "autostāvvietu" neizmantoju.
Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
30. jūlijā, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš jautājumu komentē šādi: “Vispirms ir jāzina, vai mājas dzīvokļu īpašnieki ar balsu vairākumu ir pieņēmuši lēmumu par autostāvvietas remontu un uzdevuši apsaimniekotājam to veikt. (Dzīvokļa īpašuma likuma 16. pantsred.) Ja tāds lēmums ir, visiem dzīvokļu īpašniekiem nolemtā summa ir jāmaksā neatkarīgi no tā, vai viņiem ir transportlīdzeklis, ko tur novietot. Tiesa gan, ja dzīvokļu īpašnieks šādu lēmumu uzskata par netaisnīgu, to var apstrīdēt tiesā, un, iespējams, pat iegūt sev labvēlīgu lēmumu.

Ja dzīvokļu īpašnieki neko tādu nav lēmuši, bet apsaimniekotājs veic remontu un piestāda par to rēķinu, tad tas nav jāmaksā.” Taču, lai nenomaksātā summa neskaitītos kā parāds, dzīvokļa īpašniekam jāraksta pārvaldniekam pretenziju vēstule ar pamatojumu, kādēļ viņš atsakās rēķinā norādīto maksājumu veikt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas