E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14752
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Vai apdrošinātājs var atteikties pieņemt čeka kopiju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2018
Dace

Veselības apdrošināšana. Vai kompānija var atteikt pieņemt veselības apdrošināšanas pieteikumu, pamatojoties uz kompānijas noteikumiem, ka obligāti jāiesniedz čeka oriģināls, lai atgūtu līdzekļus par maksas pakalpojumu, ja persona ir pazaudējusi čeku (oriģinālu), bet var iesniegt apstiprinātu čeka kopiju no medicīnas iestādes kases aparāta par notikušo darījumu? Vai šajā gadījumā kopiju var neņemt vērā kā pierādījumu, ka pacients ir veicis maksājumu par pakalpojumu, jo tas nav oriģināls?

A
atbild:
10. jūlijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Pirmkārt, ir jāskatās, kas rakstīts apdrošināšanas līgumā. Ja līgumā ir noteikts, ka iesniegšanai ir derīgs tikai čeka oriģināls, tad, parakstot līgumu, klients piekrīt šādiem nosacījumiem.

Šajā gadījumā var mēģināt vispirms vērsties pie apdrošinātāja ar rakstisku iesniegumu, pievienojot čeka kopiju. Ja apdrošinātājs nepiekrīt segt izdevumus par veselības aprūpes pakalpojumu, pamatojoties uz to, ka nav iesniegts čeka oriģināls, un strīdu nav iespējams atrisināt pārrunu ceļā, Jūs varat vērsties Apdrošinātāju ombudā, lai strīdu atrisinātu ārpustiesas ceļā. Vairāk informācijas Latvijas Apdrošinātāju asociācijas mājaslapas sadaļā “Ombuds”.

Risinot šāda rakstura strīdus, būtu svarīgi arī saprast apdrošinātāja motivāciju noteikt šādu ierobežojumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas