E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14750
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Informāciju par atsavināta auto atgūšanu var uzzināt NVA

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2018
Laura

Labdien! Rakstu Jums sakarā par uzlikto naudas sodu, kas būtu jāmaksā par stāvvietu “Materiālo rezervju” autostāvvietā. Pirms 10 gadiem, 2008. gadā, bija notikums, kad cilvēks brauca alkohola reibumā, protams, visa darīšana notika ar policiju, un mašīna attapās “Materiālo rezervju” autostāvvietā.

Maksa par stāvvietu nav samaksāta no tā laika, nekādi paziņojumi arī nav saņemti par naudas summas samaksu, jau pagājuši 10 gadi no laika, kad nav samaksāta summa par stāvēšanu šajā laukumā, vai tagad nav iestājies noilgums? Kur par to interesēties?

A
atbild:
04. jūlijā, 2018
Linda Balode
LV portāls

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 300. pantu, ja parādnieks nav samaksājis naudas sodu šā kodeksa 299. pantā un 299.1panta trešajā daļā noteiktajā termiņā, piedziņu veic tiesu izpildītājs Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Savukārt lēmuma par naudas soda uzlikšanu izpildi var veikt piecu gadu laikā no dienas, kad attiecīgais lēmums iesniegts piespiedu izpildei (nolēmums nosūtīts zvērinātam tiesu izpildītājam). Ja lēmuma izpildi aptur saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem par izpildu lietvedības apturēšanu, noilguma laiks tiek apturēts līdz izpildu lietvedības atjaunošanai.

Sīkāk par policijas atsavināta auto atgūšanas kārtību varat uzzināt Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) mājaslapā sadaļā “Administratīvo pārkāpumu lietās izņemto transportlīdzekļu atdošana”.

Konsultācijas par administratīvo pārkāpumu lietās izņemtajiem transportlīdzekļiem sniedz NVA Rīgā, Piedrujas ielā 5, personīgi vai pa informatīvo tālruni 67218650, 67218651, kā arī transportlīdzekļa glabāšanas vietās visā Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas