E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14739
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Darbinieki nedotē savas saslimšanas, atvaļinājuma vai vadītāja darba samaksu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2018
Armands

Jautājums ir par pašvaldības uzņēmumu (“Namsaimnieks”). Vai darba devējs drīkst ieturēt ik mēnesi 10% no darbinieku algas, tādā veidā krājot fondu darbinieku slimības lapu izmaksām un atvaļinājuma izmaksām, ja darbinieks jau maksā sociālo nodokli? Un vai darba devējs drīkst ieturēt 20% no darbinieku algas, paskaidrojot, ka tas domāts darba vadītāja un projektu vadītāja algām? Paldies!

A
atbild:
10. jūlijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Nevienā tiesību aktā nav noteiktas darba devēja tiesības veikt ieturējumus no darbinieku darba samaksas darbnespējas lapu, atvaļinājumu apmaksai, kā arī darba vadītāja un projektu vadītāja darba samaksas nodrošināšanai.

Darba likuma 78. pants nosaka atsevišķus ieturējumu veidus, kas izriet no darba devēja atprasījuma tiesībām:

  • Ieturējumus, kas izriet no darba devēja atprasījuma tiesībām, var izdarīt no darbiniekam izmaksājamās darba samaksas, lai atprasītu:
  1. summas, kas pārmaksātas darba devēja maldības dēļ, ja darbinieks par šo pārmaksājumu ir zinājis vai viņam atbilstoši apstākļiem to vajadzēja zināt vai ja pārmaksājums pamatojas uz tādiem apstākļiem, kuros vainojams darbinieks;
  2. avansu, kas izmaksāts uz darba samaksas rēķina, kā arī neizlietoto un laikā neatmaksāto avansu, kas izmaksāts darbiniekam sakarā ar komandējumu vai darba braucienu vai arī citu paredzamo izdevumu segšanai;
  3. izmaksāto vidējo izpeļņu par neatstrādātajām atvaļinājuma dienām, ja darbinieku atlaiž no darba pirms tā darba gada beigām, par kuru viņš jau saņēmis atvaļinājumu, izņemot gadījumu, kad darba līgums tiek uzteikts, pamatojoties uz šā likuma 101. panta pirmās daļas 6., 7., 9. vai 10. punktu.
  • Šā panta pirmās daļas 1. un 2. punktā paredzētajos gadījumos darba devējs var dot rakstveida rīkojumu par ieturējumu izdarīšanu ne vēlāk kā divu mēnešu laikā no pārmaksātās summas izmaksas dienas vai avansa atmaksāšanai noteiktā termiņa izbeigšanās dienas. Par šāda rīkojuma izdošanu darba devējs nekavējoties paziņo darbiniekam.
  • Ja darbinieks apstrīd šā panta pirmās daļas 1. un 2. punktā paredzēto darba devēja atprasījuma tiesību pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no pārmaksātās summas izmaksas dienas vai avansa atmaksāšanai noteiktā termiņa izbeigšanās dienas.

Savukārt likuma 79. pants paredz ieturējumu izdarīšanu, lai atlīdzinātu darba devējam radušos zaudējumus:

  • kas darba devējam radušies darbinieka prettiesiskas, vainojamas rīcības dēļ. Šāda ieturējuma izdarīšanai nepieciešama darbinieka rakstveida piekrišana. Ja darbinieks apstrīd darba devējam radušos zaudējumu atlīdzības prasījuma pamatu vai apmēru, darba devējs var celt atbilstošu prasību tiesā divu gadu laikā no zaudējumu nodarīšanas dienas.

Ja šāda situācija, kad darba devējs izdara ieturējumus no darbinieku darba samaksas ar Jūsu jautājumā norādīto pamatojumu, ir izveidojusies, iesakām Jums nekavējoties vērsties Valsts darba inspekcijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas