E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14736
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Jālūdz skaidrojums par piešķirtā atvaļinājuma ilgumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2018
Linda

Labdien! Atvaļinājums no 18.06.2018. līdz 04.07.2018., vai divas svētku dienas pārceļ uz nākamo atvaļinājuma daļu? Vai varbūt jāraksta kalendāra nedēļas, tad tikai pārceļas? Vai zaudēju šīs divas dienas, ja uzrakstīju līdz konkrētam datumam? Paldies!

A
atbild:
28. jūnijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likums vispārēji paredz, ka atvaļinājumu piešķir kalendāra nedēļās, neskaitot svētku dienas. Tomēr katrā uzņēmumā var būt noteikta arī sava atvaļinājuma piešķiršanas kārtība, piemēram, neliedzot iespēju izmantot atvaļinājumu pa dienām. Darbiniekam nav pašam jānodarbojas ar atvaļinājuma korektu aprēķināšanu, par to uzņēmumā atbild personāldaļa.

Normālā kārtībā darba devējs, saņemot darbinieka iesniegumu, kurā ir norādīts atvaļinājuma sākuma un beigu datums, situāciju ar darbinieku pārrunā un, lai neveidotos pārpratumi, vienojas par atvaļinājuma izmantošanas termiņu. Proti, izskaidro, cik dienu darbiniekam ir piešķirts un cik vēl ir atlicis nākamajai reizei.

Ievērojot likumu, darba devējs var rīkoties divējādi. Vai nu piešķir atvaļinājumu konkrēto datumu ietvaros un norāda, cik kalendāra dienas šajā daļā ir izmantotas, vai arī atvaļinājumu uzreiz par svētku dienu skaitu pagarina, norādot citu beigu datumu. Ja Jums atvaļinājums nav pagarināts, tad pagarināšana ir veikta, taču Jums ir piešķirts mazāk kalendāra dienu ilgs atvaļinājums un pienāksies par divām dienām ilgāks atvaļinājums, izmantojot otru atvaļinājuma daļu. Jānorāda, ka to nevar uzskatīt kā uz nākamo atvaļinājuma daļu pārceltu iepriekšējā atvaļinājuma daļā iekritušu svētku dienu pagarinājumu burtiskā nozīmē.

Kā darba devējs ir rīkojies, Jums jānoskaidro pašai, pārjautājot, cik atvaļinājuma dienu Jums tika piešķirts un cik vēl ir palikušas. Darba devēja pienākums ir ievērot likumu un darbinieka individuālā darba gada ietvarus, piešķirt atvaļinājumu kopumā četru kalendāra nedēļu apmērā, neskaitot svētku dienas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas