E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14724
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Nevar vienlaikus saņemt atvaļinājuma naudu un slimības pabalstu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. jūnijā, 2018
Vineta

Devos atvaļinājumā uz mēnesi, saņēmu atvaļinājuma naudu. 4. darba dienā saslimu uz 7 dienām. Darba devējs aprēķināja slimības pabalstu, pieskaitīja naudu par 3 atvaļinājuma dienām, šo summu atņēma no jau izmaksātās atvaļinājuma summas, kura palika man, bet pārējā nauda jāatgriež. Vai tas ir pareizi?

A
atbild:
26. jūnijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja atvaļinājuma laikā ir izsniegta slimības lapa, par ko darba devējs saņem informāciju elektroniski, tad darba devēja pienākums ir aprēķināt par šo laiku Jums slimības pabalstu un vienlaikus veikt avansā izmaksātās atvaļinājuma naudas pārrēķinu. Saņemt gan atvaļinājuma naudu, gan slimības pabalstu par vienu un to pašu periodu (kā norādāt savā jautājumā – 7 dienām) nav iespējams.

Spriežot pēc norādītās informācijas, darba devējs ir licis Jums atgriezt atvaļinājuma naudas un slimošanas pabalsta starpību par laiku, kad slimojāt un netika izmantots atvaļinājums. Tā tas var būt.

Jums ir tiesības vērsties pie darba devēja ar iesniegumu un lūgt par slimošanas laiku atvaļinājumu pagarināt uzreiz vai izvēlēties citu laiku, kad šīs dienas izmantosiet. To nosaka Darba likuma 150. panta sestā daļa. Atvaļinājuma dienas Jums, protams, tiks apmaksātas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas