E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14721
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Sadalījums pēc dzimuma nevar būt kritērijs klases komplektēšanai

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. jūnijā, 2018
Žanna

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai ir kāds normatīvais akts, kurā ir noteikts, kādam ir jābūt skolnieku sadalījumam pēc dzimuma klasēs? Un vai izglītības iestāde var, sagrupējot bērnus pa klasēm, norādīt to kā kritēriju? Respektīvi, vienā klasē jau ir daudz puišu, tāpēc bērnu liks citā klasē, pie citas audzinātājas. Runa ir par uzņemšanu 1. klasē. Esam pierakstījušies pie konkrētas audzinātājas, kuras dēļ tikai nācām uz šo skolu. Uzdevu šo jautājumu izglītības kvalitātes dienestam, bet atbildi tā arī nesaņēmu. Ceru uz jūsu atbildi. Paldies!

A
atbild:
29. jūnijā, 2018
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, sabiedrisko attiecību speciāliste

Normatīvais regulējums šobrīd neparedz prasības izglītojamo sadalījumam klasē pēc dzimuma un nevar būt kritērijs klases komplektēšanai (izņēmums atsevišķos gadījumos varētu būt, piemēram, sports, peldētapmācība, deju nodarbības u. tml.).

Vienlaikus jānorāda, ka katra pašvaldība izdod savus saistošos noteikumus par minimālo un maksimālo bērnu skaitu klasē. Izglītības iestādes vadītājs lemj par klašu komplektēšanu, ņemot vērā pašvaldības noteikto minimālo un maksimālo bērnu skaitu klasē un normatīvajos aktos noteikto minimālo mācību telpas platību vienam skolēnam.

Tādēļ ar jautājumiem par klašu komplektēšanu aicinām vērsties pie izglītības iestādes vadītāja, lai kopīgi rastu abpusēji pieņemamu risinājumu, vai arī pie izglītības iestādes dibinātāja (pašvaldības). Pašvaldībā var arī uzzināt par brīvām vietām citās izglītības iestādēs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 51 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas