E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14687
Lasīšanai: 3 minūtes

Līguma atbilstība patērētāja tiesībām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. jūnijā, 2018
Stanislavs

Sveiki! Pirms dažām dienām ar mani notika šāda situācija. Kinoteātrī “Cinamon” biju nopircis biļeti, seanss plkst. 18.40. Ienākot zālē, ekrānā tika rādītas visādas reklāmas. Laiks jau 18.40, filma vēl nav sākusies. Pagaidot 10 minūtes (18.50), joprojām rāda trillerus un reklāmas, bet ne pašu filmu, kaut biļetē norādīts, ka seansa sākums ir plkst. 18.40. Plkst. 18.55 filma beidzot sākās. Pēc seansa es piegāju pie kases un palūdzu administratoru. Kad administrators atnāca, es viņam izstāstīju situāciju un vēlējos dabūt naudu atpakaļ, jo tas ir līguma pārkāpums (nopērkot biļeti, es “parakstos”, ka esmu iepazinies ar kinoteātra noteikumiem, slēdzu līgumu, čekā tā teikts – līgums). Naudu atgūt vēlējos par nekvalitatīvi sniegtu pakalpojumu. Es biju nopircis biļeti uz filmu, nevis reklāmu. Administrators teica, ka kaut kur uz stenda ir rakstīts, es teicu, ka uz žoga arī daudz kas rakstīts, bet uz čeka/biļetes par reklāmu nekas nav rakstīts. Tātad naudu man beigu beigās neatgrieza par nekvalitatīva produkta sniegšanu. Kā ir ar likumiem? Vai tajos ir kaut kas minēts par šādu situāciju?

A
atbild:
24. janvārī, 2019

Ņemot vērā jautājuma kontekstu, strīda priekšmets Jūsu ieskatā ir nekvalitatīvi sniegti pakalpojumi (kino seansa laikā). Saskaņā ar Patērētāju tiesību aizsardzības likuma 3. panta 3. punktu patērētāju tiesību pārkāpums ir gadījums, kad patērētājam nav nodrošināta iespēja saņemt vispusīgu un pilnīgu informāciju par preci vai pakalpojumu, vai preces vai pakalpojuma cenu. Taču, ņemot vērā jautājumā izklāstīto situāciju, aicinām Jūs iepazīties ar kino “Cinemon” mājaslapā pieejamiem kinoteātra apmeklēšanas noteikumiem. Minēto noteikumu sadaļas “Filmu laiki” 2. punkts satur norādi: “Pirms filmas sākuma tiek demonstrēts reklāmu bloks.” Savukārt šīs pašas sadaļas 3. punkts nosaka: “Ja demonstrējamā filma tiek atcelta vai tiek mainīts tās demonstrēšanas laiks un tas atšķiras no grafikā norādītā, kinoteātra personāls:

  • atmaksās iegādāto biļešu vērtību;
  • samainīs biļetes uz šo pašu filmu citā laikā.”

Tādējādi, ja Jūs saskatāt savu tiesību aizskārumu un noteikumu piemērošanas neatbilstību kino translācijas laika uzsākšanā (15 minūšu kavējums), Jūs esat tiesīgs vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā ar atbilstošu iesniegumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas