E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14673
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības pret darba devēju var aizstāvēt, vēršoties Valsts darba inspekcijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2018
Татьяна

Labdien, mūsu cienījamie aizstāvji! Man ir izveidojusies tāda situācija, ka nav pat laika gaidīt pirmdienu. Esmu Moldovas Republikas pilsonis, bet dzīvoju un strādāju Latvijā. Daudzi darba devēji to arī izmanto. Šobrīd strādāju SIA “Alaba”. Tās ir gatavās šausmas, ko dara darba devējs. Strādāju pilnu darba dienu, bet, tā kā katru gadu pagarinu uzturēšanās atļauju, darba devējs man izsniedza kļūdainu līgumu un atveda pēdējā minūtē, kad stāvēju rindā. Līgumā teikts, ka es strādāju 20 stundas nedēļā. Nopelnīto naudu man nākas burtiski izcīnīt, izmaksā, kad grib un cik grib. Citi darbinieki vispār strādā bez līguma. Priekšnieks noteica tikšanos “birojā” – tirgū, pie zivju paviljona – vēlu vakarā. Pēdējos 500 eiro vispār nevaru dabūt. Viņš mānās, neatbild uz telefona zvaniem vai vispār atslēdz telefonu. Viņam ir daudz objektu, bet tā strādāt nav iespējams, viņš vienkārši ir krāpnieks. Bankā pārskaita nelielas summas, galvenokārt norēķinās skaidrā naudā, kas, cik man zināms, ir nelikumīgi. Ar cieņu! XXX (teksts aizklāts fiziskās personas datu aizsardzības nolūkā).

A
atbild:
20. jūnijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Par pārkāpumiem nodarbinātībā darbiniekiem ir tiesības savu interešu aizstāvībai vērsties Valsts darba inspekcijā.

Jūs varat vērsties klātienē: Rīgā, K.Valdemāra ielā 38, k-1, rindas kārtībā. Darba laiks: pirmdien no plkst. 8.00 līdz 18.00, no otrdienas līdz ceturtdienai no plkst. 8.00 līdz 17.00, piektdien no plkst. 8.00 līdz 14.30.

Ja vēršaties klātienē, līdzi ir jāņem dokumenti, kas ir Jūsu rīcībā un apliecina Jūsu nodarbinātību konkrētajā darbavietā, piemēram, darba līgums.

Varat zvanīt: 67186522, 67186523.Varat arī nosūtīt e-pasta vēstuli, aizpildot noteiktu formu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 4 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas