E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14652
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba un atpūtas laika organizācija uzņēmumā – iekšējās kārtības noteikumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2018
Zane

Jautājums ir saistībā ar darba tiesībām. Likumā nespēju atrast atbildi, tādēļ vēršos šeit. Mans darbalaiks ir no plkst. 7.00 līdz 17.00, man pienākas stunda pusdienlaika. Šajā stundā jāiekļauj pusdienlaiks, kā arī citiem pīppauze. Kā ir ar tualetes apmeklējumu, tam arī jāiekļaujas šajā stundas pārtraukumā? Darba devējs tualetes apmeklējumu ir ierēķinājis šajā stundas pārtraukumā. Tādēļ man ir jautājums par tualetes apmeklējumu darba laikā. Manuprāt, tas jau ir pa traku, ka stundas laikā ir jāpaspēj paēst, uzpīpēt un aiziet uz tualeti – visas darba dienas laikam. Lūdzu, sniedziet man atbildi!

A
atbild:
20. jūnijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Pārtraukumus darbā  pusdienu, atpūtas un citu vajadzību ievērošanai Darba likumā regulē 145. pants. Tie pienākas darbiniekiem, kam darba dienas ilgums ir garāks par 6 stundām. Šajā laikā darbinieks drīkst atstāt savu darba vietu. Pārtraukumu ilgumu nosaka darba devējs, konsultējoties ar darbinieku pārstāvjiem, tā minimālais ilgums ir 30 minūtes, taču darba devējs var noteikt arī ilgāku pārtraukumu. Parasti darba pārtraukumu organizācija ir noteikta uzņēmuma darba kārtības noteikumos.

Aicinām Jūs neskaidro jautājumu par tualetes apmeklēšanas iespējām ārpus pārtraukuma pārrunāt ar darba devēju. Likums šādām darbībām nenosaka regulējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas