E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14607
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā mantiniekam pretendēt uz daļu no īpašuma

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūnijā, 2018
Svetlana

Labdien! Mana māte uzdāvināja dzīvokli savai mazmeitai, kura ir mana māsasmeita. Viņas 2013. gadā noslēdza dāvinājuma līgumu. Nākamajā gadā, 2014. gadā, māsasmeita to ir reģistrējusi zemesgrāmatā. 2017. gadā mana māsa un māte nomira. Es kā mantiniece zinu, ka varu pretendēt uz 1/4 daļu no dzīvokļa vērtības. Kādi dokumenti un kur man ir jāiesniedz dāvinājuma līguma apstrīdēšanai? Cik tas apmēram izmaksās?

A
atbild:
10. jūlijā, 2018
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Jautājuma formulējums būtībā satur divus iespējamos variantus: prasījumu tiesības uz neatņemamās daļas izdošanu naudā vai dāvinājuma līguma apstrīdēšanu.

Abos gadījumos jautājuma autorei, lai aizstāvētu savas likumīgās tiesības, ja ar apdāvināto personu netiek panākta savstarpēji pieņemama vienošanās, ir jāceļ prasība tiesā.

Civilprocesa likums nosaka prasības celšanas kārtību un noteikumus. Atbildi par aptuvenām izmaksām ir iespējams sniegt, tikai konkrēti iepazīstoties ar lietas apstākļiem. Prasības celšanas izmaksas sastāv no maksājamās valsts nodevas atkarībā no prasības summas, ar lietas izskatīšanu saistītajiem izdevumiem un advokāta atlīdzības par juridiskās palīdzības sniegšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas