E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14577
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Kur vērsties neskaidrību gadījumā par izsolē iegādātu īpašumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2018
Oskars

Sveiki! 2017. gada novembra sākumā izsoļu vietnē “e-izsoles.ta.gov” nopirkām dzīvokli. Nauda sen jau samaksāta, un nekas nenotiek uz priekšu. Gaidām jau 8 mēnešus. Spriedums par ielaišanu valdījumā jau tika pieņemts par labu mums, un jāgaida it kā 15 dienas, jo var pārsūdzēt. Pagājušas jau 3 nedēļas, un Rīgas apgabaltiesai uzrakstījām iesniegumu, lai izsniedz mums izpildrakstu. Izdarījām un atkal sēžam ar sievu neziņā, kas notiks tālāk. Varbūt ir kāds kantoris, kam piezvanīt, un visu mums izstāstītu?

 

A
atbild:
02. augustā, 2018

Ieteiktu sazināties ar konkrētās izsoles rīkotāju, lai viņš/viņa visu izstāsta, kas tālāk jādara, vai arī ar Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomi, ja izsoli rīkoja tiesu izpildītājs. Vēl var konkrētajai tiesai/zemesgrāmatu nodaļai, kas izskatīja pieteikumu, uz kanceleju piezvanīt un pajautāt, kā tikt pie šiem dokumentiem.

Par izsoles akta apstiprināšanu un ievešanu valdījumā spriež zemesgrāmatu tiesa. Rīgas apgabaltiesai iesniegums nepieciešams tikai tad, ja ir bijušas kādas sūdzības, kas izskatītas pēc tam arī apgabaltiesā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas