E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14563
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Likums ierobežo papildatvaļinājuma izmantošanas termiņu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2018
Ludmila

Labdien! Sāku strādāt 2017. gada 1. februārī. 2017. gada oktobrī izņēmu divas nedēļas apmaksāta atvaļinājuma. Decembrī rakstīju iesniegumu piešķirt papildatvaļinājumu vienu dienu par bērnu vecumā līdz 14 gadiem. Man atteica, pamatojot, ka nav izņemts viss atvaļinājums, bet šī diena man nepazūd, ka varēšu izņemt to arī 2018. gadā. 2018. gada maijā izņēmu vienu nedēļu apmaksāta atvaļinājuma. Tagad rakstīju iesniegumu par vienas nedēļas apmaksātu atvaļinājumu ar 25. jūniju un vienu papildatvaļinājuma dienu par 2017. gadu par bērnu līdz 14 gadiem. Man tika atteikts par to vienu dienu – esot pazudusi. Varu pieprasīt par 2018. gadu. Vai atteikums bija pamatots gan decembrī, gan tagad? Bērnam 24.06.2018. paliks 10 gadi. Paldies!

A
atbild:
07. jūnijā, 2018

No 2017. gada 16. augusta Darba likumā attiecībā uz papildatvaļinājumu par bērnu ir noteikts tā izmantošanas termiņš – ikgadējo apmaksāto papildatvaļinājumu par kārtējo gadu piešķir un to izmanto līdz nākamā gada ikgadējam apmaksātajam atvaļinājumam ( DL 151. panta pirmās daļas 4. punkts).

Cita izmantošanas kārtība likumā nav noteikta, tādējādi darbiniekam joprojām ir tiesības izmantot pienākošos papildatvaļinājumu par bērniem pēc saviem ieskatiem, ja vien darba devējs uzņēmuma iekšējos dokumentos, vienojoties ar darbiniekiem, nav noteicis īpašu papildatvaļinājuma izmantošanas kārtību.

Jums būtu jālūdz darba devējs iepazīstināt ar uzņēmumā noteikto papildatvaļinājuma izmantošanas kārtību.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas