E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14552
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
2
2

Par īpašnieku atzīstams tas, kurš norādīts zemesgrāmatā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. jūnijā, 2018
Dagmāra

Labdien! Pieteicos kā kreditors mantojuma lietā, notārs sagatavoja aktu par mantojuma lietas izbeigšanu, tas tika nosūtīts tiesu izpildītājam, bet tiesu izpildītājs nevirza izsolei tālāk dzīvokli, kurš nav zemesgrāmatā, nav zemes dienestā kā dzīvokļa īpašums, jo tas esot iegādāts par pajām. Vai kāds normatīvais akts nosaka, ka tiesu izpildītājs nedrīkst pārdot izsolē par pajām iegādātu dzīvokli?

A
atbild:
19. jūnijā, 2018

Konkrētajā situācijā runa nav par dzīvokļa iegādei izmantotajiem līdzekļiem – pajām. Jautājums skar īpašumtiesības, un atbilstoši Civillikumam par īpašnieku ir atzīstams tas, kas par tādu ir norādīts zemesgrāmatā.

Tādēļ tiesu izpildītājs nepārdod kā bezmantinieku mantu mirušās personas tiesības uz dzīvokli. Tiesu izpildītājs kā bezmantinieku mantu var pārdot tikai zemesgrāmatā ierakstītu dzīvokli, jo tādā gadījumā mirusī persona ir reģistrēta kā dzīvokļa īpašnieks. Šāda tiesu izpildītāja rīcība izriet no Ministru kabineta 2013. gada 2. jūlija noteikumiem Nr. 364 “Noteikumi par zvērināta tiesu izpildītāja rīcību ar bezmantinieku mantu”.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas