E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14478
Lasīšanai: 2 minūtes

Iesniedzot maksātnespējas pieteikumu, jāveic depozīta maksājums

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2018
Iveta

Mana māsa grasās iesniegt tiesā maksātnespējas pieteikumu. Vai iespējams iesniegumam pievienot mana bankas konta izdruku (par administratoram maksājamo summu) un manu iesniegumu, ka pēc pirmā pieprasījuma samaksāšu to MN administratoram? Vai arī pie iesnieguma tiesā derīga tikai viņas pašas konta izdruka? Paldies!

A
atbild:
08. jūnijā, 2018

Saskaņā ar Maksātnespējas likuma 129. panta otro daļu fiziskās personas maksātnespējas procesa piemērošanas priekšnoteikums ir fiziskās personas maksātnespējas procesa depozīta iemaksa divu minimālo mēnešalgu apmērā Maksātnespējas administrācijas speciāli izveidotajā kontā.

Savukārt Maksātnespējas likuma 129. panta trešajā daļā norādīts, ka fiziskās personas maksātnespējas procesa depozīts izmantojams, lai segtu šā likuma 171. panta pirmajā daļā noteikto administratora atlīdzību.

Maksātnespējas likuma 171.panta pirmajā daļā norādīts, ka par administratora pienākumu veikšanu fiziskās personas maksātnespējas procesā administrators saņem atlīdzību no savas iecelšanas dienas līdz bankrota procedūras pabeigšanai vai izbeigšanai – vienreizēju atlīdzību divu minimālo mēnešalgu apmērā.

Norādām, ka, iesniedzot fiziskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu, pievieno dokumentu, kas apliecina maksātnespējas procesa depozīta samaksu. Līdz ar to fiziskai personai, iesniedzot fiziskās personas maksātnespējas procesa pieteikumu, būs jāiemaksā maksātnespējas procesa depozīts Maksātnespējas administrācijas speciāli izveidotajā kontā.

Papildus Maksātnespējas administrācija informē, ka likums neparedz, ka depozīta iemaksu var veikt tikai parādnieks – fiziskā persona, līdz ar to depozītu divu minimālo mēnešalgu apmērā var iemaksāt jebkura cita persona, maksājuma uzdevumā norādot fiziskās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu, par kuru tiek veikta depozīta iemaksa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas