E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14476
Lasīšanai: 3 minūtes

Vadītājs ir atbildīgs par auto novietošanu atbilstoši noteikumiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2018
Zane

Labdien! Vēlējos uzzināt, kā pareizāk būtu rīkoties šādā situācijā. Novietoju auto veikala stāvlaukumā saskaņā ar apzīmējumiem uz laukuma. Piebraucot otrai mašīnai, šoferis lika noprast, ka esmu “it kā” novietojusi nepareizi savu auto, pēc dažu vārdu apmaiņas pārvietoju savu auto citā vietā, taču nedaudz nepareizi. Taču vienlaikus šī otra persona novietoja savu auto tādā pašā līmenī, kā man bija iepriekš, tikai blakus vietā. Pēc manas ieiešanas veikalā šī persona nobildēja manu auto un nosūtīja trešajai personai. Kā rīkoties? Paldies!

A
atbild:
22. maijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Auto vada transportlīdzekļa vadītājs, kurš attiecīgi ir atbildīgs par to, lai auto tiktu novietots stāvēšanai atļautā vietā, ievērojot ceļu satiksmes drošību reglamentējošo aktu prasības, nevis citu privāto personu viedokli. Līdz ar to, ja saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu (LAPK) transportlīdzekļa vadītājam iestāsies atbildība (tiks uzlikts naudas sods), viņš var izmantot savas likumā noteiktās tiesības lēmumu pārsūdzēt.

Lēmumu par piespriesto sodu var pārsūdzēt administratīvā pārkāpuma lietā, ievērojot sūdzībai noteiktās prasības un norādot savu motivāciju (LAPK 280. pants).

LAPK 279. pants nosaka, ka administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto institūcijas (amatpersonas) lēmumu var pārsūdzēt augstākā iestādē persona, kura saukta pie administratīvās atbildības. Ja augstākas iestādes nav, lēmumu var pārsūdzēt rajona (pilsētas) tiesā. Sūdzību administratīvā pārkāpuma lietā var iesniegt 10 darba dienu laikā no pilna lēmuma paziņošanas dienas.

Lēmumā vienmēr ir norādīts, kur un cik ilgā laikā persona ar iesniegumu šo lēmumu var pārsūdzēt. Piemēram, ja lēmums ir noformēts uz vietas un sods uzlikts Rīgas rajonā, tad to var pārsūdzēt, rakstot motivētu iesniegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldei. Ja šī institūcija lēmumu atstāj negrozītu, sodītā persona tālāk var vērsties pēc deklarētās dzīvesvietas pilsētas rajona tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas