E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14468
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Jauna darba līguma noslēgšana atvaļinājuma laikā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. maijā, 2018
Jana

Labdien! Strādāju 6. mēnesi oficiālā darbā, saņemu minimālo algu. Vai divu nedēļu atvaļinājuma laikā drīkstu noslēgt paralēli darba līgumu, nepārtraucot darba attiecības? Paldies!

A
atbild:
18. maijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja vēlaties turpmāk strādāt paralēli divās darbavietās, tad Jūsu jautājums ir par tiesībām uz blakus darbu.

Tiesības un ierobežojumus uz blakus darbu jeb darbu citā darbavietā nosaka Darba likuma 91. un 92. pants. Proti, ir jāskatās nosacījumi, kas ietverti darba līgumā. Ja Jums darba līgumā ir norāde, ka tiesības strādāt blakus darbu ir jāsaskaņo ar darba devēju, tad darba devējs šo saistību Jums uzliek, pamatojoties uz 92. pantu – darbinieka tiesības veikt blakus darbu var ierobežot darba devējs, ciktāl tas attaisnojams ar darba devēja pamatotām un aizsargājamām interesēm, it īpaši, ja šāds blakus darbs negatīvi ietekmē vai var ietekmēt darbinieka saistību pienācīgu izpildi.

Blakus darba saskaņošana parasti nozīmē sniegt darba devējam informāciju, kurā uzņēmumā tiks veikts blakus darbs, kādi būs paredzamie darba pienākumi. Darba devējam ir jāpārliecinās, vai darbs pie cita darba devēja neveidos interešu konflikta situāciju, kas var viņam kaitēt un atstāt negatīvu ietekmi uz uzņēmuma darbību.

Ja norādes līgumā nav, darba līguma noslēgšana ar citu darba devēju ir iespējama.

Tomēr jāatceras sekojošais: ja, iespējams, vēlaties atvaļinājuma laikā nodibināt jaunas darba attiecības un sekojoši paziņot par to pašreizējam darba devējam, Jums jārēķinās, ka Darba likums saskaņā ar 100. pantu dod tiesības darbiniekam uzteikt darba līgumu vienu mēnesi iepriekš. Tas nozīmē, ka darba devējs ir tiesīgs no Jums prasīt nostrādāt vienu mēnesi no uzteikuma (atlūguma) saņemšanas dienas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas