E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14455
Lasīšanai: 4 minūtes
2
2

Svešu īpašumu aprobežot nevar

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2018
Inguna

Labdien! 2017. gadā mūsu kaimiņu mājas iedzīvotāji uzstādīja caurbraucamā Rīgas mikrorajona pagalmā ceļazīmes par stāvvietu tikai ar viņu mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces atļauju, kas liedz mūsu daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājiem izmantot šo stāvvietu, lai gan saskaņā ar kadastrs.lv grafiskajiem datiem, zemes gabala robeža, kas ir attiecināma uz mūsu daudzdzīvokļu ēku, taisnā līnijā šķērso šo ierobežoto stāvvietu apgabalu, un, manuprāt, rada domstarpības par teritoriju vismaz 6 auto novietošanai. Katru gadu mēs par šo zemesgabalu maksājam nodokļus. Abi zemes gabali, kas attiecas uz stāvvietas teritoriju, pieder pašvaldībai.

Vai kaimiņiem bija jāsaskaņo ar pašvaldību stāvvietas zīmju izvietošana? Ja jā, tad vai pašvaldība nepārkāpj mūsu mājas dzīvokļu īpašnieku tiesības, ļaujot kaimiņiem uzstādīt ierobežojošas stāvvietas zīmes, attiecinot tās arī uz zemesgabala daļu, par kuru nodokli maksājam mēs? Ja mūsu tiesības ir pārkāptas, kur var iesniegt pretenziju?

A
atbild:
27. jūlijā, 2018
Linda Balode
LV portāls

Tā kā nav zināms, kas ir izdevis atļaujas mašīnām, LV portāls caur Rīgas domi sazinājās ar Pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP). Diemžēl RNP pārstāvis Krists Leiškalns norādīja, ka viņiem “tiešām ir grūti, lai neteiktu, neiespējami, atbildēt uz šiem jautājumiem, jo ne viena, ne otra adrese nav RNP mājas”. Vienlaikus viņš ir pārliecināts, ka visprecīzāko atbildi par autostāvvietām un šīm zīmēm var sniegt abu ēku pārvaldnieks/i.

Pateicoties Jūsu atsūtītajai papildu informācijai, proti, ka Jūsu ēku apsaimnieko kooperatīvs DzĪKS "Pavadonis", iesakām sazināties un risināt šo problēmu tieši ar viņiem. LV portāls ar DzĪKS “Pavadonis” mēģināja sazināties, taču, lai arī Jūs atsūtījāt gan papildu informāciju, gan mājas kadastra numuru, minētā kooperatīva sekretāre referente (vārds, uzvārds netika norādīts) lūdza jautājumu tik un tā precizēt, konkrēti nenorādot, kāda informācija vēl būtu nepieciešama. Sekretāres referentes norādītā kontaktinformācija – 67570779; pavadonis.sekretare@inbox.lv.

Vienlaikus LV portāls ir vērsies un sūtījis visu pieejamo informāciju vairākiem advokātiem. Diemžēl, paejot ilgam laikam, LV portāls ir saņēmis tikai zvērinātas advokātes Artas Snipes komentāru: “Pretēji parasti uzdotajiem jautājumiem LV portālā, šis pietuvinās īstai juridiskai konsultācijai ar faktu izpēti konkrētā strīdā. Idejiski, protams, svešu īpašumu aprobežot nevar, un es saprotu, ka ne jau par to ir strīds. Strīds ir par to, vai kāds ir saskaņojis arī jautājuma uzdevēja zemes gabala apgrūtināšanu. Es neņemos atbildēt uz tik konkrētu jautājumu, nezinot visus faktiskos apstākļus.”

Tāpēc iesakām sākumā griezties pie Jūsu mājas apsaimniekotāja, savukārt, ja problēmu neizdosies risināt, Jums būs nepieciešama advokāta konsultācija.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas