E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14452
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba pienākumi noteikti darba līgumā un amata aprakstā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. maijā, 2018
Nina

Esmu pieņemta darbā SAC par pavāru, bet liek mazgāt traukus un uzkopt virtuves telpu pa to pašu algu. Vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
15. maijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Noslēdzot darba līgumu, darba devējs un pretendents vienojas par darba līguma nosacījumiem, tajā skaitā ne tikai par darba samaksu, bet arī konkrētajā amatā veicamajiem darba pienākumiem. Tie nereti ir noteikti īpašā dokumentā, amata aprakstā.

Darba līgumā ietveramā informācija ir notikta Darba likuma 40. pantā. Jums ir vērīgi jāizlasa darba līgums un amata apraksts – kādi darba pienākumi un kādi darba uzdevumi Jums ir jāveic. Neredzot konkrētā līguma saturu, nav iespējams atzīt, vai situācija, par kuru rakstāt, nav atbilstoša līguma noteikumiem.

Ja uzskatāt, ka darba devējs uzliek Jums veikt darba pienākumus un uzdevumus, kas nav noteikti darba līgumā un amata aprakstā, Jums izveidojusies situācija ir noteikti jāpārrunā ar darba devēju. Darba likuma 30. pants paredz, ka individuālie strīdi starp darbinieku un darba devēju, kas izriet no darba tiesiskajām attiecībām, risināmi uz vietas uzņēmumā vai izšķirami tiesā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas