E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14414
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Personas dati – arī pirkumu vēsture, ja izmantota personificēta klienta karte

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. maijā, 2018
Maija

Tuvojas Datu regulas spēkā stāšanās diena. Mani interesē tāda lieta – vai par personas datiem tiek uzskatīti arī, piemēram, mani pirkumi “Rimi” u. c. tirdzniecības vietās, kas ir izsniegušas klientu lojalitātes kartes? Vai es varu prasīt tirgotājam, lai viņš sniedz man informāciju par visiem pirkumiem, kas veikti ar manu klienta karti? Vai, pamatojoties uz manām tiesībām uz datu pārnesamību, varu lūgt nosūtīt manu pirkumu sarakstu citam komersantam?

A
atbild:
17. maijā, 2018
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Ivo Krievs, zvērināts advokāts, datu aizsardzības speciālists

Iepazīstoties ar Jūsu jautājumu, zvērināts advokāts un sertificēts personas datu aizsardzības speciālists Ivo Krievs sniedza šādu atbildi: “Saskaņā ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas (4. panta pirmās daļas 1. punkts) sniegto datu jēdziena skaidrojumu par personas datiem ir uzskatāma jebkura informācija, kas attiecas uz identificējamu personu. Līdz ar to,  ja pirkuma vēsture lielveikalu uzskates sistēmā ir sasaistīta ar Jūsu datiem, tad pirkuma vēsture būtu uzskatāma par personas datiem.

Ja saskaņā ar iepriekšminēto pirkuma vēsture tiek sasaistīta ar Jūsu personu (personisko profilu), Jums, pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 15. panta trešo daļu, ir tiesības iegūt uz Jums attiecināto personas datu kopiju, tai skaitā ziņas par pirkumu vēsturi.

Vispārīgās datu aizsardzības regulas 20. pantā nostiprinātās pārnesamības tiesības attiecas uz tādiem datiem, kas tiek apstrādāti elektroniski, kas tiek iegūti no paša datu subjekta (tai skaitā informācija par pirkuma vēsturi jeb datu subjekta aktivitātēm), ja apstrādes tiesiskais pamatojums ir datu subjekta piekrišana vai nepieciešamība līgumsaistību izpildei. Turklāt Vispārīgā datu aizsardzības regula nosaka, ka pārnesamības tiesību izmantošanu var ierobežot, ja tās izmantošana nelabvēlīgi ietekmē citu personu tiesības un brīvības.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas