E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14392
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Regulējums par protokola nosūtīšanu dzīvokļa īpašniekam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2018
Jānis

Mājas pārvaldnieks neizsniedz dzīvokļu īpašnieku sapulces protokolu. Vai tas ir likumīgi? Kāds normatīvais akts to regulē?

A
atbild:
15. maijā, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

“Nevienā likumā nav teikts, ka pārvaldniekam būtu jāizsniedz dzīvokļa īpašniekam sapulces protokols vai tamlīdzīgs dokuments, ja sapulce ir notikusi klātienē,” komentē Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. “Ir teikts, ka jāsniedz informācija. Dzīvokļu īpašnieku sapulces protokols ir viens no dokumentiem, kas iekļaujams mājas lietā, un dzīvokļa īpašniekam ir tiesības iepazīties ar mājas lietu un viņu interesējošiem dokumentiem. Bet nekur neatradīsim prasību, ka pārvaldniekam kāds no tiem būtu jākopē un jāizsniedz dzīvokļa īpašniekam. Šeit saskatu normatīvā regulējuma nepilnības, jo Dzīvokļa īpašuma likuma 20. pantā gan skaidri ir izklāstīts, ka tad, ja sapulce notikusi aptaujas veidā, atbildīgā persona vai pārvaldnieks sagatavo balsošanas protokolu un piecu darbdienu laikā nosūta to visiem dzīvokļu īpašniekiem.”

Te gan var piebilst, ka Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 11. panta sestajā daļā ir noteikts, ka pārvaldīšanas līgumā ir iekļaujams nosacījums par kārtību, kādā pārvaldnieks sniedz informāciju dzīvojamās mājas īpašniekam (dzīvokļu īpašniekiem). Tādējādi viņi paši ir tiesīgi lielā mērā noteikt, kādas ziņas un kādā veidā saņemamas no pārvaldnieka.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas