E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14389
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājumu sievietei grūtniecei atteikt nevar

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2018
Veronika

Labdien! Man šobrīd ir 8 nedēļas ikgadējā atvaļinājuma. Vai man ir tiesības visas 8 nedēļas izmantot pēc dekrēta? Vai darba devējam ir tiesības man atteikt? Es vēlos izmantot tieši tādēļ, lai maksimāli pagarinātu atpūtas laiku pēc dekrēta. Kā tas ietekmēs atvaļinājuma summas aprēķinu?

A
atbild:
11. maijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

No Jūsu situācijas apraksta ir jāsecina, ka vēlaties izmantot darba devēja piešķiramo atvaļinājumu 8 kalendāra nedēļu apmērā uzreiz pēc dzemdību atvaļinājuma. Proti, pirms ir piešķirts bērna kopšanas atvaļinājums.

Jā, tiesību normas dod Jums šādas tiesības, un tās ir noteiktas Darba likuma 150. panta ceturtajā daļā: sievietei pēc viņas pieprasījuma ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma vai tieši pēc tā neatkarīgi no laika, kurā sieviete bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja. Darba devējs nevar atteikt atvaļinājuma piešķiršanu.

Atvaļinājuma naudas aprēķinā piemēro vidējo izpeļņu, tas noteikts Darba likuma 75. pantā: visos gadījumos, kad darbiniekam saskaņā ar šo likumu izmaksājama vidējā izpeļņa, tā aprēķināma par pēdējiem sešiem kalendāra mēnešiem no darba algas, no normatīvajos aktos, darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktajām piemaksām, kā arī no prēmijām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas