E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14383
Lasīšanai: 3 minūtes

Kā piedzīt uzturlīdzekļus četru bērnu uzturam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2018
Zane

Sveiki! Kur un ar kādiem papīriem man būtu vispirms jāgriežas, lai iesniegtu alimentu pieprasījumu četru bērnu tēvam?

A
atbild:
16. maijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja Jūsu rīcībā nav tiesas nolēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu vai vienošanās par uzturlīdzekļiem, kas izpildāma tiesas sprieduma izpildes kārtībā (notariāls akts), uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda var saņemt administratīvā procesa ietvaros, personai uzreiz iesniedzot uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu fonda administrācijai.

Vienkāršākais veids, kā abos gadījumos iesniegt uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu, ir izmantot portāla “www.latvija.lv” e-pakalpojumu “Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai”.

Noteiktas formas iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu, ko iespējams lejuplādēt fonda administrācijas mājaslapas sadaļā “Uzturlīdzekļu saņemšana” > “Uzturlīdzekļu izmaksas forma”, var iesniegt arī citos veidos:

  • nosūtīt pa pastu uz adresi: Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija, Pulkveža Brieža iela 15, Rīga, LV-1010;
  • klātienē Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā Pulkveža Brieža ielā 15, Rīgā (pirmdienās un trešdienās no plkst. 8.30 līdz 19.00; otrdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 8.30 līdz 17.00);
  • parakstīt ar drošu elektronisko parakstu un nosūtīt elektroniski uz e-pasta adresi pasts@ugf.gov.lv.

2018. gadā šādā ceļā iespējams saņemt uzturlīdzekļus katram bērnam no piedzimšanas līdz 7 gadu vecuma sasniegšanai 23% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas (98,90 eiro), savukārt bērnam no 7 gadu vecuma līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai, kā arī pilngadīgai personai līdz 21 gada vecuma sasniegšanai, ja tā turpina iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību Latvijā, 27,5% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas – 118,25 eiro mēnesī.

Sīkāks izklāsts par šādu uzturlīdzekļu piedziņas procesu pieejams LV portāla skaidrojumā “No 1. aprīļa vienkāršāka un ātrāka uzturlīdzekļu saņemšana”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas