E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14352
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā var izvietot iedzīvotāju sarakstu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. maijā, 2018
Andrejs

Daudzās kāpņu telpās ir saraksti ar uzvārdiem un dzīvokļu numuriem. Vai pēc 2018. gada 25. maija, kad stāsies spēkā Eiropas Parlamenta un Padomes regula (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti, šādi saraksti drīkstēs atrasties brīvai pieejai kāpņu telpās?

A
atbild:
15. maijā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Tāpat kā Fizisko personu datu aizsardzības likums, kas ir spēkā jau daudzus gadus, Vispārīgā datu aizsardzības regula noteic, ka personas dati ir jebkāda informācija, kas attiecas uz identificētu vai identificējamu fizisko personu, no kā izriet secinājums, ka daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā izvietota informācija par konkrētos dzīvokļos dzīvojošām personām (vārds, uzvārds) ir personas dati.

Līdzīgi kā šobrīd spēkā esošais regulējums, regulas 6. pants noteic, ka personas datu apstrāde ir likumīga tikai tad, ja ir piemērojams vismaz viens no sešiem personas datu apstrādi atļaujošiem nosacījumiem, piemēram, ja ir saņemta datu subjekta piekrišana vai, piemēram, ja datu apstrāde nepieciešama pārzinim likumā noteikto pienākumu veikšanai.

Aprakstītajā situācijā nav identificējams neviens no regulā sniegtajiem pamatiem, lai jautājumā minēto personas datu apstrādi varētu uzskatīt par tiesisku, ja vien pats datu subjekts nav devis brīvu un nepārprotamu piekrišanu šādai datu apstrādei.

Sīkāks izklāsts LV portāla skaidrojumā “Personas datu apstrādes principi. Vispārīgā datu aizsardzības regula III”.

Lai saņemtu pilnvērtīgu atbildi, aicinām vērsties Datu valsts inspekcijā rakstiski, vai arī zvanīt pa tālruni darba dienās no plkst. 13.00 līdz 15.00. Atsevišķos gadījumos direktors var noteikt citu konsultācijas sniegšanas laiku. Konsultāciju tālruņa numurs – 67223131.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas