E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14330
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ar nenomaksātiem sodiem vadīšanas apliecību nevar iegūt

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. aprīlī, 2018
vladimirs

Esmu vadījis automašīnu bez tiesībām vairākkārt, un ir sakrājušies lieli sodi, kurus nevaru atmaksāt, vēlos nolikt eksāmenu, lai saņemtu autovadītāja apliecību. Vai tas ir iespējams, un vai arī ir tāda iespēja, ka sodi dzēšas pēc kāda laika?

A
atbild:
24. aprīlī, 2018
Linda Balode
LV portāls

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 299.1 pants paredz, ka par administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē uzliktais naudas sods ir jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienu laikā no soda uzlikšanas dienas.

Par administratīvo pārkāpumu ceļu satiksmē pārkāpējam, kas nav apmaksājis naudas sodu 30 dienu laikā, līdz piespiedu piedziņai vēl gadu piemēro liegumu izsniegt transportlīdzekļa vadītāja apliecību, veikt tehnisko apskati, reģistrācijas darbības valsts reģistrā, kā arī izbraukt no Latvijas.

Savukārt pēc gada stājas spēkā transportlīdzekļa vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegums. Lēmumu pieņēmusī institūcija personai izsūta brīdinājumu, pēc kura saņemšanas naudas sods ir jāsamaksā 30 dienu laikā, pretējā gadījumā lietu nodod zvērinātam tiesu izpildītājam.

Turklāt, ja sods nav samaksāts minētā gada un 30 dienu laikā, jūs nevarēsiet saņemt arī mācību braukšanas atļauju, kas nepieciešama autoskolā, kā arī lieta ir jau nodota zvērinātam tiesu izpildītājam.

Zvērināts tiesu izpildītājs naudas soda piedziņas izpildi var veikt piecu gadu laikā. Pēc pieciem gadiem iestājas naudas soda piedziņas noilgums.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas