E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14298
Lasīšanai: 2 minūtes

Vispirms tiek ieturēti tiesu izpildītāja izdevumi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. aprīlī, 2018
Jānis

Labdien! Vienas ZTI rīcībā atrodas 3 manas lietas, no kurām viena ir uzturlīdzekļu lieta, kuras parāds ir nomaksāts, un atlicis nenomaksāts tiesu izpildītāja darbs. Nomaksāju 2 pārējās lietas, bet ZTI zvana un saka, ka ar nomaksāto lietu naudu viņa segs savu uzturlīdzekļu lietas amata atlīdzību un nomaksātās lietas joprojām ir aktīvas. Sakiet, lūdzu, vai ZTI tā var rīkoties, jo maksājumos ir konkrēti norādīts, par kurām lietām maksāju!? Paldies!

A
atbild:
21. jūnijā, 2018

Pilnībā nezinot lietas faktiskos apstākļus, grūti sniegt viennozīmīgu atbildi. Piedziņas procesā no atgūtajiem naudas līdzekļiem tiesu izpildītājs ir tiesīgs vispirms ieturēt sprieduma izpildes izdevumus.

Tas izriet no Civilprocesa likuma 621. panta pirmās daļas, kas nosaka: no summas, ko tiesu izpildītājs piedzinis no parādnieka, vispirms sedz sprieduma izpildes izdevumus, no pārējās summas apmierina piedzinēju prasījumus, kas pamatoti ar šā tiesu izpildītāja lietvedībā esošiem izpildu dokumentiem. Summu, kas paliek pēc visu prasījumu apmierināšanas, izsniedz atpakaļ parādniekam.

Nav pamata domāt, ka konkrētajā situācijā tiesu izpildītājs būtu pārkāpis normatīvo aktu prasības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas