E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14274
Lasīšanai: 2 minūtes

Uz veselības pārbaudi nosūta darba devējs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2018
Inga

Pēc ilgstošas slimības VDEĀK piešķīra 3. invaliditātes grupu. Vēlos izbeigt darba tiesiskās attiecības, kā pamatojumu minot veselības stāvokli, bet darba devējs nevēlas atbrīvot veselības stāvokļa dēļ un sūta atkārtoti uz obligāto ārstu veselības pārbaudi. Vai tas ir pareizi?

A
atbild:
27. aprīlī, 2018
Valsts darba inspekcija
Mārīte Noriņa, Darba tiesību nodaļas vadītāja

Jūsu sniegtais situācijas apraksts neliecina par kādiem darba devēja pārkāpumiem. Lai  darba devējs pārliecinātos, ka darbinieks nespēj veikt darbu veselības stāvokļa dēļ, un varētu pieņemt lēmumu par darba attiecību izbeigšanu Jūsu veselības stāvokļa dēļ ( DL 101. panta pirmās daļas 7. punkts), tam jārīkojas atbilstoši Ministru kabineta 2009. gada 10. marta noteikumu Nr. 219 "Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude" 4.2.2.5. punktam. Proti, uz veselības pārbaudi nosūta pēc darba devēja iniciatīvas jebkurā citā termiņā, lai pārliecinātos, ka nodarbinātā veselības stāvoklis atbilst veicamajam darbam, tai skaitā ilgstošas vai biežas darbnespējas gadījumā.

Izbeidzot darba attiecības pēc darba devēja iniciatīvas, pamatojumā norādot DL 101. panta pirmās daļas 7. punktu, Jums tiks izmaksāts atlaišanas pabalsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas