E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14096
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Vecāku iespējas izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. martā, 2018
Zane

Sveiki! Vēlos noskaidrot, vai abi vecāki var pretendēt uz pilnu bērna kopšanas atvaļinājumu, ja viņi tiek nodarbināti un maksā nodokļus dažādās valstīs? Piemēram, Latvija–Zviedrija? Ir dzirdēts par gadījumiem, kad, bērniņam piedzimstot, abi vecāki var doties pilnā bērna kopšanas atvaļinājumā, sekojot tās valsts likumdošanai, kur viņi ir nodarbināti vai deklarēti.

A
atbild:
22. martā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Latvijas Republikas tiesiskais regulējums dod tiesības izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu abiem vecākiem, uz šo laiku saglabājot darbavietu, – DL 156. pants. Ja darbavietu saglabāt nav iespējams, darba devējam pēc BKA izmantošanas  ir jānodrošina darbinieks ar līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem (darba laiku, atalgojumu utt.).

Mūsu rīcībā nav informācijas, kādas vecāku tiesības ir citās valstīs. Tāpēc vecākam, kas ir nodarbināts citā valstī, informācija jānoskaidro, vēršoties pie sava darba devēja vai attiecīgajā valsts institūcijā, kas atbild par sociālā nodrošinājuma lietām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas