E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14083
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
1
1

Brīvas dienas skolotājam – vai tās nosaka skola?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. martā, 2018
Jana

No skolas tiku nosūtīta komandējumā, kura divas dienas iekrita sestdienā un svētdienā, par ko man pienācās divas brīvas dienas. Taču sev par pārsteigumu uzzināju, ka bez manas ziņas skola man precīzi noteikusi, kurā laikā šīs brīvdienas man jāizmanto. Vai skola var noteikt konkrētu laiku, kad man tās jāizmanto, vai es pati varu pēc saviem ieskatiem izvēlēties brīvo dienu izmantošanas laiku?

A
atbild:
09. aprīlī, 2018
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbilstoši Darba likuma 143. pantā noteiktajam nedēļas atpūtas ilgums septiņu dienu periodā nedrīkst būt īsāks par 42 stundām pēc kārtas. Darbinieku ar darba devēja rakstveida rīkojumu var iesaistīt darbā nedēļas atpūtas laikā (tajā skaitā nosūtīt komandējumā), piešķirot viņam līdzvērtīgu kompensējošo atpūtu un nodrošinot ne mazāk kā divus nedēļas atpūtas periodus (42 stundas pēc kārtas) jebkurā 14 dienu laikā.

Tas nozīmē, ka gadījumā, ja darbinieks vienā sestdienā un svētdienā ir atradies komandējumā un ir paredzēts, ka nākamajā sestdienā un svētdienā viņš atpūtīsies, skolas direktoram nākamo divu nedēļu laikā ir jāpiešķir darbiniekam vēl divas brīvdienas pēc kārtas, savstarpēji vienojoties par to, kuras divas nedēļas dienas tās būs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas