E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14073
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

UGF uzkrājušos uzturlīdzekļu parādu neizmaksā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. martā, 2018
Dīna

Ir radies jautājums. Pirms kāda laika tiesā vērsos pret bērna tēvu paternitātes noteikšanai un uzturlīdzekļu piedziņai. Pēc tiesas sprieduma bērna tēvam uzturlīdzekļi ir jāmaksā no tā brīža, kad tiesā tika iesniegta prasība, tātad vairāku mēnešu apmērā. Diemžēl bērna tēvs labprātīgi uzturlīdzekļus nemaksā. Ko man darīt šādā situācijā? Un vai uzturlīdzekļu fonds sedz uzturlīdzekļu maksu par iepriekšējiem mēnešiem?

A
atbild:
20. martā, 2018
Edīte Brikmane
LV portāls

Uzkrājušos uzturlīdzekļu parādu piedzen zvērināts tiesu izpildītājs. Lai uzsāktu tiesas nolēmuma piespiedu izpildi, Jums no tiesas, kurā tika izskatīta uzturlīdzekļu piedziņas lieta, ir jāizņem izpildu raksts un jāiesniedz zvērinātam tiesu izpildītājam pēc parādnieka dzīvesvietas adreses, darbavietas adreses vai nekustamā īpašuma atrašanās vietas.

Konkrētā zvērinātā tiesu izpildītāja adresi var uzzināt mājaslapā http://www.lzti.lv/zverinati-tiesu-izpilditaji/ vai zvanot pa tālruni 67290005. Pēc izpildu raksta iesniegšanas zvērinātam tiesu izpildītājam Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai jāiesniedz uzturlīdzekļu izmaksas iesniegums.

Vienkāršākais veids, kā iesniegt uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu, ir izmantot portāla www.latvija.lv e-pakalpojumu “Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai”. Ja tas nav iespējams, iesniegumu ir iespējams nodot arī citos veidos, kas izklāstīti e-konsultācijā “Kā nodot iesniegumu Uzturlīdzekļu garantiju fondam”.

Fonda administrācija neizmaksā uzkrāto uzturlīdzekļu parādu. Atbilstoši Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 13. panta otrajai daļai iesniedzējam izmaksājamo uzturlīdzekļu no fonda apmēru aprēķina, skaitot no dienas, kad iesniegums iesniegts fonda administrācijai.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas