E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13937
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Ja no pensijas ieturēts nodoklis, var deklarēt ārstēšanās izdevumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2018
DACE

No kādas pensijas summas šobrīd atmaksā nepieciešamo ārstēšanu? No kādas pensijas tiek atmaksāti pārmaksātie nodokļi? Paldies!

A
atbild:
06. martā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja pensija pagājušajā gadā bija lielāka par 235 eiro un no pārsnieguma summas ir ieturēts iedzīvotāju ienākuma nodoklis, pensijas saņēmējam ir tiesības uz attaisnotajiem izdevumiem par ārstniecības pakalpojumiem. Valsts ieņēmumu dienestā jāiesniedz gada ienākumu deklarācija, pievienojot izdevumus apliecinošos dokumentus – kvītis, čekus, kuros norādīts pacienta vārds, uzvārds un personas kods.

Kā pārmaksāto nodokli nevar atgūt vairāk, kā nodoklī ir samaksāts. Pārmaksāto nodokli var atgūt tikai tad, ja iesniedz deklarāciju.

Šogad pensionāra neapliekamais minimums ir 250 eiro mēnesī. Iedzīvotāju ienākuma nodoklis tiek ieturēts no summas, kas pārsniedz 250 eiro.

Kas attiecas uz jautāto par ārstēšanās izdevumu atmaksu, nav saprotams, par kādu situāciju ir runa. Pašvaldību sociālie dienesti trūcīgiem un maznodrošinātiem iedzīvotājiem var piešķirt veselības pabalstu. Par to ir jāuzzina savā sociālajā dienestā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas