E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13924
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Darba tiesiskās attiecības, ja darbinieks strādā vairākos mikrouzņēmumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2018
Sergejs Vasiljevs

Sākot ar 01.01.19., mikrouzņēmuma darbinieks varēs strādāt tikai vienā mikrouzņēmumā. Jautājums: pamatojoties uz kādu Darba likuma pantu, es kā darba devējs varu atlaist darbinieku tādēļ, ka viņš strādā vēl citā mikrouzņēmumā?

A
atbild:
22. martā, 2018
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Darba tiesību nodaļas vadošā juriskonsulte

Darba tiesiskās attiecības var izbeigt tikai Darba likumā īpaši noteiktos gadījumos, ievērojot noteiktu darba līguma izbeigšanas kārtību. Turklāt darbiniekam ir tiesības izvēlēties uzņēmumu, kurā viņš turpinās darba tiesiskās attiecības.

Jūsu jautājumu, visticamāk, izraisīja grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļu likumā, proti, 2.2 pants, kas nosaka šādu kārtību:

  1. Fiziskā persona vienlaicīgi var tikt nodarbināta kā mikrouzņēmuma darbinieks tikai vienā mikrouzņēmumā.
  2. Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājs, slēdzot darba līgumu, no pretendenta saņem rakstveida apliecinājumu, ka tas nav nodarbināts pie cita mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja.
  3. Valsts ieņēmumu dienests nereģistrē mikrouzņēmuma darbinieku kā darba ņēmēju mikrouzņēmumā, ja tas ir nodarbināts citā mikrouzņēmumā.

Darbinieku nodarbināšanas kārtību vēl precīzāk regulē likuma pārejas noteikumi:

27. Šā likuma 2.2 pants attiecībā uz mikrouzņēmuma darbiniekiem, kuri ir nodarbināti pie mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja 2017. gada 31. decembrī, piemērojams no 2019. gada 1. janvāra.

28. Valsts ieņēmumu dienests līdz 2018. gada 1. februārim Elektroniskās deklarēšanas sistēmā informē mikrouzņēmumu nodokļa maksātājus, kuri 2017. gada 31. decembrī nodarbina fiziskās personas, kas nodarbinātas arī pie cita mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja, par šā likuma 2.2 pantā minētajiem ierobežojumiem, norādot mikrouzņēmuma darbinieka vārdu, uzvārdu un personas kodu.

Skaidrojumus par Mikrouzņēmumu nodokļu likuma normu piemērošanu savas kompetences ietvaros sniedz Finanšu ministrija vai VID.

Valsts darba inspekcijas (VDI) ieskatā, ja darbinieks ir nodarbināts vairākos mikrouzņēmumos, jautājums risināms pušu pārrunās. Patlaban VDI nav zināms, kādas sankcijas tiks vērstas pret pārkāpējiem. Pieļaujams, ka katra konkrētā situācija būs skatāma atsevišķi. Gadījumos, kad darbinieka nodarbināšana saskaņā ar likumu ir aizliegta, darba devējs var darbinieku atbrīvot saskaņā ar Darba likuma 115. panta piekto daļu, tomēr šis nebūtu klasiskais gadījums, kad minētā tiesību norma piemērojama.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas