E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13881
Lasīšanai: 3 minūtes
5
5

Slimības lapas maksimālais termiņš – 52 nedēļas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. februārī, 2018
Iveta Krūmiņa

Labdien! Mans dēls (24 gadi) slimo kopš 2017. gada 26. janvāra. Saslimšana ir nopietna (galvas smadzeņu audzējs) – martā tika piešķirta 1. invaliditātes grupa. Septembrī dēls izmantoja iespēju darbavietā noformēt atvaļinājumu. Pēc atvaļinājuma tika izrakstīta kārtējā slimības lapa. Darba spējas nav atgriezušās, šobrīd tiek kārtoti dokumenti atkārtotai invaliditātes statusa piešķiršanai. Darba attiecības nav pārtrauktas. Ir pagājis gads kopš slimības perioda sākuma. Vai ārsts ir tiesīgs turpināt izrakstīt slimības lapu? Kā darba vieta informējama par slimības turpināšanos? Vai darba devējs drīkst atbrīvot no darba? Kādas ir dēla tiesības?

A
atbild:
27. februārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atbildot uz Jūsu jautājumiem, sniedzam vispārēju skaidrojumu. To, kā rīkosies darba devējs, nevar prognozēt. Tiesības atbrīvot darbinieku ar invaliditāti darba devējam ir situācijā, ja darbinieks nespēj veikt nolīgto darbu veselības stāvokļa dēļ un to apliecina ārsta atzinums. To paredz Darba likuma 109. panta otrā daļa.

MK noteikumu Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 17.¹ punkts paredz, ka  darbnespējas lapas maksimālais piešķiršanas periods var ilgt ne vairāk par 52 nedēļām kopš darbnespējas pirmās dienas. 

Situācijā, ja darba devējs nolemj uzteikt darba līgumu, pamatojoties uz Darba likuma 101. panta pirmās daļas 7. punktu – darbinieks nespēj veikt nolīgto darbu veselības stāvokļa dēļ, un to apliecina ārsta atzinums, ir izmaksājams atlaišanas pabalsts šādā apmērā:

  • viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;
  • divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;
  • triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus;
  • četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts vairāk nekā 20 gadus.

Informēt darba devēju par darbinieka slimību var rakstveidā, kā arī telefoniski. Jebkurā gadījumā komunikācija ar darba devēju ir uzturama, lai vienotos par turpmāko risinājumu.  

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas