E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13815
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Ienākuma nodokļa atvieglojums domājamām daļām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2018
Māris

Labdien! Trīs māsas vēlas pārdot savu namīpašumu, kurā notiek nereģistrēta saimnieciskā darbība, tiek izīrēti dzīvokļi. Vienai no māsām šis ir vienīgais īpašums, un viņa ir deklarējusies vienā no šiem dzīvokļiem. Jautājums, vai nodokļu atvieglojums, pārdodot šo namīpašumu, attiecas tikai uz dzīvokli, kurā viena no māsām ir deklarējusies, vai uz visu namīpašumu, ja namīpašums nav sadalīts starp māsām, bet ir domājamās daļas? Paldies!

A
atbild:
27. februārī, 2018
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Ar iedzīvotāju ienākuma nodokli (turpmāk – nodoklis) netiek aplikts ienākums no nekustamā īpašuma atsavināšanas, kas nodokļa maksātāja īpašumā (no dienas, kad attiecīgais nekustamais īpašums reģistrēts zemesgrāmatā) ir ilgāk par 60 mēnešiem un vismaz 12 mēnešus pēc kārtas (minētajā 60 mēnešu periodā) līdz atsavināšanas līguma noslēgšanas dienai ir personas deklarētā dzīvesvieta (kas nav deklarēta kā nodokļa maksātāja papildu adrese).

Tādējādi nodokļa atvieglojums, pārdodot namīpašumu, attiecas uz tām domājamām daļām, uz kurām izpildās likumā noteiktie nosacījumi, t.i., tikai uz dzīvokli, kurā viena no māsām ir deklarējusi dzīvesvietu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas