E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13466
Lasīšanai: 2 minūtes

Kreditori, visticamāk, vērsīsies tiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. decembrī, 2017
Elizabete

Labdien! Man tuviniekam ir kredītsaistības (10 000 EUR), kuras viņš nav spējīgs izpildīt, turklāt viņam ir jāmaksā arī uzturlīdzekļi diviem saviem nepilngadīgajiem bērniem. Viņš ir parādā tuviniekiem un draugiem, bankām un ātrajiem kreditoriem. Viņam ir kaut kādas problēmas ar psihisko veselību, kā dēļ viņš nespēj noturēties darbā (ārsti atzinuši, ka viņam esot šizoīdie traucējumi, bet nav spējuši viņam palīdzēt). Viņš šad un tad piestrādā kādos gadījumu darbos, bet pārsvarā viņu uztur tuvinieki. Šobrīd viņš ir nokavējis maksājumu termiņus, un, visticamāk, pret viņu tuvākajā laikā vērsīsies parādu piedzinēji. Pastāvīga darba, transportlīdzekļu vai nekustamā īpašuma viņam nav (dzīvo pie mātes – pensionāres). Ko šādā gadījumā darīt?

A
atbild:
15. janvārī, 2018

Ja Jūsu tuvinieks savas saistības nekārtos vai arī nepanāks ar kreditoriem kādu vienošanos par parādsaistību labprātīgu pildīšanu, tad kreditori, visticamāk, vērsīsies tiesā, prasīs naudas līdzekļu piedziņu un šīs lietas agrāk vai vēlāk nonāks pie tiesu izpildītāja. Tad jau notiks piespiedu izpildes process saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem.

Kad Jūsu tuviniekam parādīsies regulāri ikmēneša ienākumi, varētu ieteikt apsvērt domu par maksātnespējas procesa iesniegšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas