E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13388
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāvēršas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. decembrī, 2017
Linda

Labdien! Es vēlētos uzzināt, kā tiks aprēķināts maternitātes pabalsts, ja dodos dekrētā ar 2018. gada 2. februāri. 12 mēnešu periodā (2016. gada decembris – 2017. gada novembris) esmu bijusi gan 2 mēnešu bezalgas atvaļinājumā (2017. gada augusts, septembris), gan esmu bijusi uz slimības lapas 2017. gada 23. oktobrī – 2017. gada 5. decembrī. 2017. gada novembrī man izmaksāta prēmija par 2017. gada 6 mēnešu rezultātiem, no 2017. gada 6.  decembra līdz 2018. gada 1. februārim turpināšu gūt ienākumus.

A
atbild:
18. decembrī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tiesu praksē ir norādīts uz tiesībām vērtēt darba devēja uzrādītās iemaksu algas apmēra pamatotību un pierādījumus, kas varētu liecināt par to, ka darba devējs nepamatoti ir uzrādījis augstāku darba samaksu, nekā persona faktiski varētu būt guvusi, veicot savus darba pienākumus, lai tādējādi nodrošinātu personas tiesības uz tādu pabalsta apmēru, kāds tai nepienākas. Piemēram, šaubas var būt par to, vai izmaksātā prēmija tiešām ir saistīta ar paveikto darbu.

Lai uzzinātu, kā Jums tiks aprēķināts maternitātes pabalsts, jāvēršas Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, kas nosaka personas tiesības saņemt maternitātes pabalstu, vidējās iemaksu algas aprēķina periodu un pabalsta apmēru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas