E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13383
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Izpildu raksts jāsaņem, ja persona nepilda tiesas nolēmumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. decembrī, 2017
Diana

Labdien! 28. septembrī tiesa noteica pagaidu nolēmumu, saskarsmes tiesību laikus man ar dēlu (dēlam 9 gadi, dzīvo pie tēva, tēvs tiesā neieradās). Tēvs šo tiesas pagaidu nolēmumu nepilda (bērnu ir noskaņojis pret mani). Uz galīgā lēmuma tiesu (7. decembrī) tēvs arī neieradās. Tiesu pārlika uz 27. decembri, tiesnese pieņēma lēmumu uz tiesu viņu nogādāt piespiedu kārtā. Vai es jau tagad varu griezties pie tiesu izpildītāja, un, ja varu, tad kur man jāgriežas? Paldies!

A
atbild:
09. janvārī, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Ja tiesas spriedums netiek labprātīgi pildīts, tiesas spriedums un izpildraksts kopā ar iesniegumu jāiesniedz zvērinātam tiesu izpildītājam atbildētāja dzīvesvietā. Izpildu dokumentu var iesniegt piespiedu izpildei 10 gadu laikā no tiesas vai tiesneša nolēmuma spēkā stāšanās dienas, ja likumā nav noteikti citi noilguma termiņi. Izpildu rakstu tiesa, kura taisījusi spriedumu, izsniedz tikai pēc prasītāja motivēta lūguma saņemšanas.

Izpildu rakstu iespējams saņemt arī par tiesu nolēmumiem, kas paredz pagaidu noregulējumu.

Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā www.lzti.lv ir pieejama piekritīgā tiesu izpildītāja meklēšanas funkcija “Meklēt tiesu izpildītāju”. Tajā ir iespējams ērtāk sameklēt piekritīgo tiesu izpildītāju, atlasot apgabaltiesu, novadu/pilsētu un pagastu/ielu.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas