E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13321
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Tiesības iepazīties ar pieteikumiem Satversmes tiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. decembrī, 2017
Mario

Sveiki! Man ir nepieciešama informācija – paraugi par populārsūdzības (Actio popularis) iesniegšanu Latvijas Republikas Satversmes tiesā, zinu, ka teorētiski tas nav iespējams, bet kur meklēt kādas sūdzības paraugus attiecībā uz vides tiesību aizskārumu? Labprāt iepazītos ar kādu konstitucionālo sūdzību paraugiem, bet kur un kādā veidā tos meklēt?

A
atbild:
04. janvārī, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls
Saskaņā ar Informācijas atklātības likumu sabiedrībai jābūt pieejamai informācijai, kura ir iestādes rīcībā vai kuru iestādei atbilstoši tās kompetencei ir pienākums radīt. Informācija ir pieejama sabiedrībai visos gadījumos, kad likumā nav noteikts citādi.

Pamatojoties uz Informācijas atklātības likumu un likumu “Par tiesu varu”, Jums ir tiesības vērsties Satversmes tiesā ar lūgumu nodrošināt Jums iespēju iepazīties ar izskatītu lietu materiāliem vides tiesību jomā. Lietu materiālos Jūs atradīsiet arī pieteikumus.

Informācijas atklātības likuma 11. panta trešā daļa noteic, ka informācijas pieprasījums formulējams iespējami precīzi. Tādēļ, lai atlasītu Jūs interesējošās lietas, izmantojiet lietu meklētāju, kas atrodams Satversmes tiesas mājaslapā http://www.satv.tiesa.gov.lv/cases/ vai Likumi.lv mājaslapā https://likumi.lv/ta/veids/satversmes-tiesa/spriedumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas