E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13069
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma kompensācija pienākas arī uz noteiktu laiku strādājošajam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. oktobrī, 2017
Lola

Esmu uzņēmumā no 2017. gada 4. marta. Darba līgums bija uz 3 mēnešiem, un pēc tam pagarināts/jauns līgums atkal uz 3 mēnešiem, šajā gadījumā līdz 2017. gada 19. oktobrim. Gribu rakstīt atlūgumu jau tuvākajās dienās sakarā ar dzīvesvietas maiņu. Vai darba devējam tad man ir jāizmaksā oktobrī nostrādātās stundas un atvaļinājuma nauda? Cik ilgā laikā? Darba devējs ir gana nejauka persona. Vienu personu atlaida no darba, jo itkā slēdza vienu no veikaliem, bet patiesībā veikals joprojām strādā, un tai personai naudu joprojām neizmaksā. Atlaida bez jebkāda iemesla, sakot, ka veikalu slēdz ciet, kas nav taisnība. Šī persona grib vērsties Darba inspekcijā. Es domāju, ka man arī visu neizmaksās. Īsti nesaprotu, kā rīkoties.

A
atbild:
03. novembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja ir noslēgts darba līgums uz noteiktu laiku, tad saskaņā ar Darba likuma 113. pantu tas beidzas norādītajā termiņā un darbiniekam nav uzteikums jāraksta.

Attiecībā uz neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju – tā Jums pienākas proporcionāli nostrādātajam laikam no pirmās līdz darba attiecību pēdējai dienai.  Ja darba devējs darba attiecību pēdējā dienā Jums izmaksā tikai darba samaksu par pēdējo mēnesi, tad var ieteikt rakstīt iesniegumu – lūdzot izmaksāt neizmanotā atvaļinājuma kompensāciju atbilstoši Darba likuma 149. panta piektajai daļai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas